KÄRCHER

MAKES A DIFFERENCE

Alfred Kärcher was een uitvinder-ondernemer uit Württemberg, net als Robert Bosch, Gottlieb Daimler en graaf Zeppelin, om er maar eens een paar te noemen. Begin dertiger jaren specialiseerde Kärcher zich in de constructie van warmeluchtblazers voor het smelten van zout. Na diverse experimenten ontstond een verharde oven voor lichte metalen de zogeheten Kärcher-zoutbadoven. Tot 1945 werden daarvan 1.200 exemplaren gemaakt.

STOFZUIGERS, HOGEDRUKREINIGERS EN WATERZUIGERS

In 1940 was de machinefabriek Alfred Kärcher uitgegroeid van een klein tot een omvangrijk industrieel complex met uitgestrekte gebouwen, brede straten en grote parkeerplaatsen. Rond het jaar 1950 maakte Kärcher de omslag naar professionele en huishoudelijke schoonmaakapparatuur, waaronder naast stofzuigers, hogedrukreinigers en waterzuigers. In 1974 veranderde het bedrijf van blauw naar de inmiddels zo bekende gele kleur.

[responsive-flipbook id=”karcher_gebouwreiniging”]

ASSORTIMENT

Kärcher maakt diverse handige hulpjes voor de schoonmaakklussen in huis, zoals ruitenreinigers (Window Vacs), stoomreinigers en –zuigers, stofzuigers (zowel nat als droog) en accu-rolvegers.

WINDOW VACS

Met de Kärcher raamreiniger worden gladde oppervlakken zoals ramen, tegels of spiegels streeploos schoon. De wateropzuiging voorkomt daarbij dat het vuile water naar beneden drupt. Dankzij de accu zijn ze overal te gebruiken.

STOOMREINIGERS EN -ZUIGERS

Met de Kärcher stoomreinigers kunnen harde vloeroppervlakken, armaturen en nog veel meer zonder reinigingsmiddelen worden gereinigd. De stoomzuigers kunnen daarnaast ook nat en droog zuigen.

STOFZUIGERS

Van stofzuiger tot volautomatische RoboCleaner: op het gebied van zuigers heeft Kärcher een ruime keuze, met veel bedieningscomfort en verrassende innovaties.

ACCU-ROLVEGERS

Accu-rolbezems worden gebruikt als zuigen te veel werk en vegen te oncomfortabel is. Geschikt voor de reiniging tussendoor van tapijt, laminaat of tegels, en goed tegen huisdierharen.