In uw bedrijf of instelling is hygiëne op de werkvloer en binnen het productieproces cruciaal. Smart Cleaning Center is leverancier en importeur van benodigdheden die een bijdrage leveren aan de verbetering van de hygiëne in uw bedrijf of organisatie. Daarnaast willen wij u graag vakkundig en helder adviseren. Weet u het verschil tussen textieldoeken en nonwovendoeken? In dit blog geven we daar antwoord op.

Doeken van textiel

Doeken van textiel bestaan uit gewoven- en tricotmaterialen, veelal katoen. De kracht van gewoven- en tricottextiel ligt vooral in de sterkte en het absorberend vermogen, speciaal bij industriële toepassingen. Vooral waar met oliën en andere stoffen op vetbasis wordt gewerkt, bewijst gewoven textiel al vele jaren haar waarde.

Nonwovendoeken

Bij nonwovendoeken is er geen sprake van geweven stoffen. Vaak bestaat het uit een combinatie van cellulose- en kunststofvezels. Cellulose is de plantaardige grondstof waaruit ook katoen en papier is opgebouwd. De combinatie met kunststof en de open structuur van de vezels geeft het enerzijds grote kracht en anderzijds een uitstekend absorberend vermogen. Nonwovendoeken absorberen zowel stoffen op vetbasis als op waterbasis. Door deze eigenschappen is het meer en meer de eerste keus als poetsdoek.

Nonwovendoeken zijn geschikt voor diverse oplosmiddelen en laten een streeploos resultaat achter. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat schoonmaken met nonwovendoeken sneller gaat, minder schoonmaak- en oplosmiddelen kost en daarmee naast economisch voordelig ook milieuvriendelijk is.

Wat is voor u geschikt?

Uw werkvloer heeft ongetwijfeld kennis van zaken en meer dan voldoende ervaring om u passend te adviseren bij de inkoop van de juiste hygiënische benodigdheden. Toch plaatsen we een kleine kanttekening. De technische ontwikkelingen staan niet stil; meer en meer komen producten op de markt die u kunt zien als maatwerkoplossingen voor uw specifieke werksituatie.

Wat kan SCC Smart Cleaning Center voor u betekenen?

SCC Smart Cleaning Center is naast dé one-stop-shop voor alle producten die een bijdrage leveren aan de verbetering van de hygiëne in uw bedrijf ook uw deskundig adviseur. Wilt u uw prijsvoordeel weten of liever onze producten zien en voelen? Neem dan contact met ons op.