Vaak lijkt een toilet hygiënisch schoon als het stralend wit is en er een lekkere geur hangt. Maar het onzichtbare vuil zorgt juist voor een minder fris toilet dan dat het lijkt. Lees daarom onze schoonmaaktip voor een echt fris en hygiënisch schoon toilet.

Een schoon en fris toilet begint bij stofzuigen. Hiermee voorkom je dat los vuil nat wordt en zich aan de voeg hecht.

Voor de natte reiniging adviseren wij om een microvezeldoek en een klein beetje speciale sanitairreiniger te gebruiken. De reiniger zorgt ervoor dat je het toilet nog schoner maakt. Doe allereerst een klein beetje sanitairreiniger in de toiletpot en maak deze schoon met de toiletborstel. Laat de toiletborstel even in de pot staan; de reiniger kan nu goed intrekken.

Maak dan verder schoon. Doe de aangegeven hoeveelheid sanitairreiniger in een emmer met water. Spoel de microvezeldoek hierin. Knijp de doek uit en vouw hem een paar keer, zodat je steeds een schoon vlak kunt gebruiken.

Start met het schoonmaken van de deur. Zowel de buiten- als de binnenkant. Vergeet de deurklink en het knopje van vrij/bezet niet!
Ga verder met het schoonmaken van de tegels rondom het wasbakje en aansluitend het wasbakje zelf. Vervolgens de tegels rondom de toiletpot en de toiletpot zelf. Dat doen we van buiten naar binnen.
Let op dat je regelmatig een schoon vlak van je microvezeldoek gebruikt!

Als laatste maak je de vloer schoon. Dit kan met een mop of je gebruikt een schone microvezeldoek.

Succes!

Han Tettero
Smart Cleaning Center