Herken je dit? Er staat een krachtige stofzuiger in de werkkast, een stofwisser, een ideale mop, een batterij aan vloerreinigingsmiddelen, doeken en zelfs een schrobmachine.

Volgens jou is de vloer van je kantoor, magazijn, loods, praktijkruimte of horecagelegenheid echt proper. Zo op het eerste gezicht …

De kans bestaat dat al jouw met zorg uitgekozen producten niet optimaal en naar behoren worden ingezet. Dat wil je natuurlijk wel! Want jij wilt een echt schone vloer. En ook een die lang genoeg meegaat.

Dat kan ook! Ik vertel je hoe.

Gouden regel

Laat ik beginnen met een gouden regel: maak droog schoon wat droog kan. Stofwissen of stofzuigen is onderhoudsvriendelijk en vooral hygiënisch. Schoon dus!

Toch wil je af en toe de vloer nat reinigen om hardnekkig vuil te verwijderen. Doe dat echt niet te vaak. Over het algemeen is het afdoende om maximaal een keer per week te dweilen. Heb jij ruimtes waar de vloer dagelijks echt vies wordt? Misschien eerst nagaan waarom dit het geval is. Is dat vies worden onvermijdelijk of kunnen de binnenkomers ook iets met hun schoeisel doen. Baggerlaarzen uitdoen bijvoorbeeld? En leg een goede schoon-/droogloopmat neer.

Dan eindelijk die dweil

STOP!

We gaan eerst stofwissen of stofzuigen. Dit voorkomt dat er te veel los vuil en bacteriën in de mop of dweil terechtkomen.

En dan kun je echt gaan dweilen. Neem handwarm water waarin het reinigingsmiddel goed oplost. Zorg voor de juiste dosering van het middel; een flinke scheut kan averechts werken. Meng ook nooit verschillende reinigingsmiddelen met elkaar. Dit kan gevaarlijk zijn en de werking verminderen. Na het dweilen met een reinigingsmiddel is het aan te raden om na te spoelen met water. Is je vloer echt aan een grote schoonmaak toe: kies dan eens voor een schrobbeurt met een schrobmachine.

Op deze manier is je vloer echt grondig schoon!
Zo wil je het zien. Zo wil je het houden.

Nog één ding

Dan is er nog wel een dingetje om rekening mee te houden. De materialen die je hebt gebruikt! Ook die moet je na gebruik goed schoon maken. Bij voorkeur in de wasmachine op de aangegeven temperatuur of, als dat niet mag, grondig uitspoelen. Gebruik een mop of dweil nooit voor een tweede keer zonder schoon te maken.

Voor klinische ruimtes of andere plekken waar hygiëne van extreem groot belang is, gebruik je bij voorkeur een eenmalig te gebruiken dweil of stofwisser. Om zo voor optimale hygiëne te gaan.

Mijn advies op locatie

Natuurlijk kom ik graag eens naar je vloer kijken. En om je schoonmaakarsenaal te inspecteren.
Bel me op 078 888 0700. Maken we direct een afspraak.
Ik help je graag om die echt schone, hygiënische vloer te krijgen en te houden.

Han Tettero.
Smart Cleaning Center