Het is belangrijk dat we onze wereld leefbaar en gezond houden. We moeten er dus met elkaar goed voor zorgen. Het gebruik van ECO-producten helpt. Want ecologische producten zijn veel minder belastend voor het milieu.

ECO-producten hebben de voorkeur bij Smart Cleaning Center

Dat vinden wij, Smart Cleaning Center, heel belangrijk. En u ook! Dat merken wij door de groeiende vraag naar ecologische, biologische en circulaire producten. Daar worden we blij van! Daarom heeft Smart Cleaning Center een groeiend assortiment ECO-producten. We geven in dit blog vijf producten de aandacht.

Mop-/werkwagens van gerecycled materiaal

Mop- en werkwagens van gerecycled kunststof

Zowel het merk Wecoline als Numatic hebben mop- en werkwagens in hun assortiment van gerecycled materiaal. Dat bespaart op het gebruik van grondstoffen en bovenal bespaart een ton gerecycled kunststof zo’n 4,8 ton CO2. Dat is ongeveer de gemiddelde jaarlijkse CO2-uitstoot van een auto!

De mopwagen van Wecoline bestaat voor 75% uit gerecycled plastic. Deze wagen is uitgerust met een mopwagen vlakmopframe, vlakmop, steel, bakje met houder en moppers voor de vlakmoppen.

De mop-/werkwagen van Numatic is vervaardigd van hoogwaardig gerecycled kunststof met behulp van Numatics eigen milieuvriendelijke ReFlo-technologie. Deze mop-/werkwagen bestaat uit een tray, 2 emmers, afvalbak met deksel, universele moppers voor vlakmoppen en kentucky moppen, vuil en schoonwater mopemmer.

Een kroontje voor Buzil’s Planta®

De reinigingsproducten van Buzil: Planta®

Als het gaat over milieuvriendelijke reinigingsproducten dan spant de Planta® Edition van Buzil toch wel de kroon. Het efficiënte alles-in-één systeem voor milieuvriendelijk reinigen met een laag volumeverbruik en toch uitstekende resultaten. De serie voldoet ook aan de strengste Europese milieunormen. Planta® Edition is zelfs bekroond met het EU Ecolabel en het Oostenrijkse Ecolabel.
Voor alle oppervlakken en vloeren, sanitair, glas en zelfs handwaslotions is er een speciale uitvoering.

Circulair hygiënepapier

100% circulair hygiënepapier

Sinds kort heeft Smart Cleaning Center de E-tissue-lijn in het assortiment. Een 100% circulair product dat volledig uit topkwaliteit gerecycled kraftpapier, cellulose trims en ingezameld handdoekpapier is geproduceerd. Zo is er toiletpapier, handdoekpapier en poetspapier verkrijgbaar. Bel of mail ons over deze lijn circulair hygiënepapier.

HDPE-afvalzakken

HDPE-afvalzakken

De HDPE-afvalzakken zijn supersterk! Ze voldoen aan de hoogst gestelde kwaliteitseisen, waardoor deze vuilniszakken niet scheuren of opengaan langs de sealnaden. Fantastisch vinden wij. Vooral ook omdat afvalverwerkers de zakken na gebruik recyclen om nieuwe producten te produceren.

Hygiënisch borstelwerk van OrangeBrush

De ‘groene’ OrangeBrush

OrangeBrush is een duurzame lijn non-food borstelwerk en gemaakt van liefst 80% gerecycled materiaal. Zowel de kunststof delen als de vezels van de borstels. Dus, koop je deze borstels, voldoe je gelijk aan alle moderne eisen voor duurzaamheid, gebruikscomfort, veiligheid en efficiëntie. Orange is dus eigenlijk heel groen! Het assortiment van OrangeBrush staat niet in onze webshop. Bel of e-mail ons voor meer informatie.

Smart Cleaning Center is continu op zoek naar nieuwe milieuvriendelijke producten. Het assortiment daarin groeit dus. Onze wereld is dat waard!